Çocuk Felci Felaketi Geri Dönüyor”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Sağlık Bakanı'na Çocuk Felcini sordu…

Gündem 18.11.2013 12:45:44 0
 Çocuk Felci Felaketi Geri Dönüyor”

) İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Suriye’de yaşanan çocuk felcinin Türkiye’yi tehdit ettiğini ifade ederek Sağlık Bakanı’na bir soru önergesi verdi.

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; “Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, Suriye’de iç savaş nedeniyle aşılama yapılamadığından 2 yaşın altında 13 çocuk, çocuk felci olmuş ve bu felcin Pakistan’dan Türkiye’ye taşındığı tespit edilmiştir. Bu durumda, Suriye’ye komşu olan ülkemizde, çocuk felci konusunda tehdit altındadır. Bu da 1998’den itibaren kökünü kazıdığımız çocuk felci felaketinin geri dönüş sinyallerini vermektedir.” Dedi.

Suriye’de başlayan çocuk felci salgını

çocuklarımızı tehdit ediyor.

 

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Sağlık Bakanı’na verdiği soru önergesinde;

1)   Çocuk felci hastalığı Dünya’da sadece 3 ülkede; Nijerya, Afganistan ve Pakistan’da kalmışı. Bu ülkelerden gelen Taliban güçleri ve el kaide gibi terörist örgüt üyeleri Suriyelilerin sınırlarda ve Türkiye kamplarında barınmakta mıdır?

2)   Türkiye’nin her yerine dağılmış olan ve Suriye’den kaçan sığınmacıların aşı kontrolleri yapılmış mıdır?

3)   Sağlık Bakanlığı’nın Suriye sınırında bulunan 7 ilimizde destek aşısı başlattığını öğrenmiş bulunuyoruz ancak, bu sürece kadar başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerine birçok sığınmacı ve kaçak kontrolsüzce yayılmıştır. Bu sığınmacı ve kaçakların aşı kontrolleri yapılmış mıdır ve bunlar ülkemizde çocuk felci hastalığı tehlikesi oluşturmakta mıdır?

4)      DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Suriye’de; kızamık, Tifo ve hepatit A gibi başka hastalıklarında yayılmaya başladığını açıkladı. Bu konuda ek tedbirleriniz var mıdır? Varsa nelerdir? Sorularına yanıt aradı.

 

artuklu haber ajansı-izmir


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19